Learning Spirit

 

Adviespraktijk Learning Spirit is gericht op hulp bij de sociale vernieuwing in een zakelijk systeem. Hierbij moet worden gedacht aan diepgaande cultuurveranderingen en sociale vernieuwingen binnen organisaties, allianties, teams, afdelingen en maatschappelijke samenwerkingsverbanden. Hiervoor heeft Stichting Organzing Spirit een praktische, resultaatgerichte en integrale aanpak ontworpen die geschikt is voor uiteenlopende samenwerkingsverbanden en leidt tot vernieuwing op systemische en individueel niveau:  'De Cirkel van Vernieuwing in Verbinding'.

Aanbod

Systemisch onderzoek via Learning History methode

Via deze sociale (wetenschappelijke) onderzoeksmethode kan op een grondige, speelse en tevens lerende manier worden onderzocht wat er gaande is binnen een sociaal werksysteem. De aanpak is gericht op het inzetten van alle betrokkenen bij zowel het onderzoek als het komen tot oplossingen voor een vervolg. Door de twee-in-een aanpak van onderzoek en interveniëren wordt er direct en diepgaand geleerd door alle betrokkenen binnen het systeem over het sociale vraagstuk. Deze aanpak is zeer geschikt om moeilijk bespreekbare sociale dilemma's in organisatiesystemen te onderzoeken en tegelijkertijd aan te pakken. Het geeft een goede focus voor een vernieuwingstraject volgens de methode 'Vernieuwen in Verbinding' bij lastige sociale thema's zoals invoering van diversiteitsbeleid of verbetering in de onderlinge samenwerking, aanpak van agressie of grensoverschrijdend gedrag.

 

Innoveren met de Cirkel van Vernieuwen in Verbinding

Via deze, door mijzelf ontworpen wetenschappelijke aanpak kan elk sociaal vernieuwingstraject worden aangepakt. Per situatie wordt gekeken wat een passende aanpak is en kunnen modulen worden toegevoegd of weggelaten. Een standaard aanpak bestaat uit een gezamenlijke visie-vorming, diverse inhoudelijke co-creatiesessie met medewerkersteams, een traject leiderschapsontwikkeling, individuele of teamcoaching. Dit kan worden aangevuld met een verdiepingstraject waarbij contemplatie en introspectie centraal staan. Met name bij het ontwikkelen van nieuwe gedragsvormen en houdingen of complexe systemische veranderingen is dat vaak belangrijk. In deze aanpak staan Authenticiteit, Integriteit, Sociale- en Psychologische Veiligheid, Diversiteit, Creativiteit, Verticale en Horizontale verbinding centraal. 

 

Leiding geven aan Vernieuwing in Verbinding

Los van een systemische vernieuwing kan het wenselijk zijn om aan leiderschapsontwikkeling te doen. Ik werk vanuit 7 belangrijke basiscompetenties voor (project)leiders die tevens willen innoveren: Authenticiteit, Integriteit, Inspiratie, Empathie, Coachen, Reflectie en Verantwoordelijkheid. Elk leiderschapstraject kan worden aangevuld met een persoonlijk onderzoek naar kracht en blokkades bij het leiding geven aan vernieuwing. De uitkomsten hiervan kunnen focus geven aan de individuele ontwikkeling van de leiders. Persoonlijke coachgesprekken zijn een onderdeel van elk traject.